Restauracja Wodnik oferuje możliwość zorganizowania konsolacji, czyli spotkania dla rodziny i najbliższych osób zmarłego. Po pogrzebie bliscy osoby zmarłej chcą zazwyczaj spotkać się i spędzić razem czas, wspominając tego, kto odszedł. Stypę najlepiej jest przygotować poza domem. Oszczędza to rodzinie pogrążonej w żałobie konieczności przygotowania potraw oraz sprzątania po spotkaniu. O konsolacji dobrze jest powiadomić zaproszonych przy przekazywaniu informacji o pogrzebie. Osoby, które przyjeżdżają z daleka, mogą dzięki temu zaplanować swoją podróż. W ich przypadku zaproszenie na obiad to również wyraz kultury. Nie będą zmuszone organizować posiłku na własną rękę, co wiąże się z dodatkowymi kosztami. Warto też pomyśleć o transporcie gości, jeśli wybrane miejsce na stypę nie znajduje się w pobliżu cmentarza i kościoła. To z pewnością usprawni dojazd do lokalu. Na konsolację w Restauracji Wodnik można wybrać jedną z dwóch dostępnych sal: dużą, która mieści od 80 do 200 osób i mniejszą na maksymalnie 55 osób. Menu oferowane przez Restaurację Wodnik zawiera następujące dania: rosół z makaronem oraz 3 rodzaje mięs do wyboru. Przewidziane są 2 rodzaje mięsa na osobę, a do tego ziemniaki oraz surówki. Po obiedzie są podawane ciasta. Przykładowe rodzaje słodkości to: sernik, cudo, miodownik, szarlotka i rafaelka. W przypadku pogrzebu w lecie należy zapewnić zimne napoje bez ograniczeń.
Przykładowe menu: zobacz
Zapraszamy do kontaktu.